Ukens Cocktail: Caribbean Espresso

En herlig espresso martini med toner fra Caribbean :) Enjoy
--> OppskriftNye kurs

COCKTAILS IN THE CITY

 

 

Lek & Lær! - Teambuilding
En helaften der vi leker og lærer i baren; Cocktailsmaking, "Skjenketest", "miksestafett", "se, lukt og smakstesten" og "barquiz".
- kombinert med herlig mat.

--> Les mer

Cocktail Catering
Vi setter opp cocktailmeny, har med utstyr og alt som trengs for en kveld med fantastiske drinker - der du ønsker
 
--> Les mer 

Cognac kurs
Dere får en innføring om regionene, produksjonen og produktene.
Vi smaker selvsagt på produktene

--> Les mer 

Bartenderskole
Lyst å jobbe som bartender? 
Meld deg på BARSKOLEN
--> Les mer

Vin kurs

Innføringkurs for deg som ønsker å starte med det grunnleggende i vinens verden. 
 --> Les mer Barakademiet TastingBar
Bjørkeveien 30A, Lurahammeren
4315 Sandnes


Postadresse:
Bjørkeveien 30A
4315 Sandnes

rune (at) barakademiet.no
+47 926 37 118

 


OM BARAKADEMIET

Kurs og arrangement fra BarAkademiet.no er sosiale, engasjerende og lærerike, samtidig som de smaker godt!

Kurs
Vi har spesialisert oss innen cocktail/cognac/barkurs for firma og private grupper i tillegg til selve barskolen som er mer beregnet til bartendere/servitører/folk med større interesse enn folk flest.

Når det gjelder firmagrupper så er det flere typer kurs vi arrangerer. For mindre grupper (inntil ca. 20 pers) kan vi arrangere et aktivt kurs der deltakerne kan bli med i baren og mikse (og selvsagt smake). For større grupper (alt fra 15-150 pers) eller grupper som ønsker et kortere underholdende innslag holder vi barshow. Dvs vi forteller og mikser, og deltakerne smaker og gjør "terningkast" på drinkene.  

Fakta:
Minste gruppe: 4 pers
Største gruppe: 345 pers

Arrangement
For å nevne noe av det vi har gjort: Åpningsfest for butikker, nye kontorer, bedrifter, Cocktailbar under festivaler, bryllup, Lanseringsfest av nytt produkt, Jubileumsfester, julebord, sommerfester, kundepleiekvelder.
Vi har også komponert mange signaturdrinker til arrangement etter gitte krav. Det kan være drinker som gjenspeiler farger i logo m.m.

Fakta:
Minste arrangement: 6 pers
Største arrangement: 8000 pers

Drink-utvikling
Vi komponerer drinker for brennevinsindustrien, utesteder og firma. Vi har arbeidet med nye produkter, lagt signaturdrinker for hotell, restauranter og barer i tillegg til firmadrinker som ofte er laget etter farger i logo o.l.

Hvorfor Barskole?

Før jeg forteller deg det, vil jeg gi deg litt bakgrunnshistorie om meg.
Historien går tilbake til 1988 da jeg, Rune Salomonsen, begynte i restaurantbransjen. Jeg ble tidlig fasinert av yrket, og har selv alltid foretrukket cocktails privat. I 1989 hørte jeg om en bartenderskole i London. Jeg drømte om å begynne der i 5 lange år, før jeg endelig reiste. Turen gikk til London og Bas School of Bartending i 1994.

Etter noen fantastiske uker reiste jeg hjem igjen proppfull av energi, og aller mest lysten på å starte barskole selv. Men jeg ville skaffe meg mer erfaring først.

Jeg startet umiddelbart firmaet Cocktailservice - Her drev jeg med utleie av cocktailbartendere og servitører til firmaarrangement. Allerede første året fikk jeg store og små arrangementer, de største arrangementetene var for grupper på 400-500 personer.

Samtidig som jeg startet firmaet, takket jeg ja til en stilling som Barsjef hos Storyteller i Stavanger. Jeg fikk så mye å gjøre etterhvert at skoletanker og private arrangement ble lagt is, og senere på en fil i bakhode.

Fra 1995 - 2000 var jeg bar & restaurantsjef. Jeg arbeidet mye, og lærte mye. Det endte med at jeg arbeidet for mye. Da jeg sluttet i 2001 var jeg utbrent og lei, og ville jeg gjøre noe annet. Jeg begynte på skole igjen, og utdannet meg til markedsøkonom.
En måned etter eksamen startet jeg eget firma igjen. Jeg har arbeidet som reklamekonsulent siden aug. 2001. I 2002 fikk jeg flere forespørsler om arbeid som barkonsulent, og jeg ble leid inn til forskjellige firma. Det økte på med småkurs & arrangement for firma igjen fra 2003. Jeg hadde i denne perioden kurs/arrangement for 2500 personer, og stortrives med det. Sommeren 2004 bestemte jeg meg for at barskoletankene måtte realiseres.

Hva nå?
Nå ser jeg frem til å få inspirere deg som har lyst til å bli en dyktig cocktailbartender, enten du driver profesjonelt eller som hobbybartender. Jeg ønsker at du uansett skal lage cocktails med stolthet, perfeksjonisme og kreativitet.

Men, tilbake til spørsmålet; Hvorfor Barskole?
Det er faktisk så enkelt at jeg elsker jobben som bartendertrener/lærer/ inspirator/veileder/kursholder eller hva du ønsker å kalle meg. Jeg er liksom som en bedemann med et litt annerledes budskap :-)

På visittkortet mitt står det Cocktailguru, ikke fordi jeg tror jeg er det, men fordi det er et mål å strekke seg etter.
Jeg ser frem til å høre fra deg.

Liten oppdatering (1. februar 2012) 

Jeg stortrives med jobben min på Barakademiet. Det er nå ca 10 år siden jeg begynte i det små med kurs. Jeg er stolt av å kunne fortelle at vi har passert 40.000 fornøyde GANER (kursdeltagere), og satser friskt fremover.

I den anledning etableres en ny festival for Stavangers Cocktailintresserte publikum.


Finn frem cocktailantrekket og gjør deg klar for en fantastisk ettermiddag og kveld der det skal shakes, muddles og nytes herlige cocktails i Stavangers flotte omgivelser.

Vi starter allerede kl. 15.00 med THE COCKTAIL EXPERIENCE, en rundtur i Stavangers cocktailbarer der du skal smake (og lære) noen fantastiske cocktails. 

En vert eller vertinne vil ta deg med til et utvalg av barene der du skal få presentert 1-2 cocktails som du skal få lære mer om. Det hele skjer sammen med venner, kjente, nye kjente og Cocktails in the City-bartenderteam. 

Når du er ferdig på siste stoppested, vil du og "din gruppe" få servert litt mat. 
Menyen vil variere fra sted til sted. Felles er at alle lager en "tastingmenu/tapasbuffet"

Følgende barer deltar: 
Timbuktu, Tango Cocktail Club, Ittepå nattklubb, Alf & Werner, Mexico bar & restaurant, NB Sørensen NB Bar, Delicia bar & restaurant, Holmen Bar, Broremann bar, Hall Toll, Harry Pepper Tequila Saloon, Bølgen & Moi, Barakademiet


Vi skal også kåre:
COCKTAILS IN THE CITY - SIGNATURDRINK 2012 - Stavanger
Du som gjest er invitert som meddommer (i tillegg til en faglig jury).

 

Les mer her: COCKTAILS IN THE CITY 

 


Rune Salomonsen - Grunnlegger av BarAkademietTM

Powered by www.i-tools.no